Τίποτε δεν μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη από την αρχική μου, που λέει πως ο άνθρωπος είναι το κατώτατο πλάσμα στην βαθμίδα της εξέλιξης των όντων.
Αυτό που με φέρνει πιο κοντά σε ότι λέω είναι ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η υφήλιος μετά το κλείσιμο της Στύγας.
Το φάσμα της εξέλιξης του ανθρώπου όπως μας λένε τα τελευταία χρόνια και οι επιστήμονες, είναι πολύ πιο μεγάλο από τις 3 διαστάσεις που εμείς αντιλαμβανόμαστε στον τρισδιάστατο υλικό κόσμο.
Σε πρώτη φάση αυτό που γνωρίζουμε σήμερα είναι πως οι ορατές διαστάσεις είναι τρεις, υπάρχει και η Τέταρτη που εμείς δεν γνωρίζουμε απλώς αντιλαμβανόμαστε, όμως υπάρχουν και άλλες Οκτώ διαστάσεις, που είναι έξω από τις δικές μας αντιληπτικές ικανότητες και δυνατότητες.
Εάν ξεκινήσουμε από αυτό που είπαμε πιο πάνω, και το πάρουμε ως δεδομένο, θα πούμε πως είναι ένα δεδομένο που το πήραμε από ερευνητικές πηγές, και με αυτήν την δεδομένη κατάσταση, μπορούμε να αναπτύξουμε το θέμα μας σήμερα από μια ηχηρή και ισχυρή βάση.
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές πάνω σε κείμενα για το κλείσιμο της Στύγας και πως ο Θεός έκλεισε τις πόρτες του Πνευματικού Κόσμου, στους αποστάτες που ήθελαν να βρωμίσουν ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ και πως όλοι εκείνοι που είχαν αυτές τις διαθέσεις βγήκαν έξω από την ΕΝΙΑΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ φτιάχνοντας έτσι τον υλικό ορατό κόσμο.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή….
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα από την αρχή και να πούμε πως σήμερα θα ασχοληθούμε με τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου και όχι με όλες τις λειτουργίες του μέσα στον υλικό κόσμο.
Αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με το θέμα αυτό σήμερα, είναι κάτι πολύ απλό και καθημερινό που τα τελευταία χρόνια απασχολεί τις κοινωνίες μας, και θα έλεγα πως δεν του έχουμε δώσει μεγάλη σημασία, η εάν το πούμε διαφορετικά δεν του έχουμε δώσει την υπέρτατη προσοχή μας, κάτι που με προβλημάτισε πολύ και για αυτόν τον λόγο θα ασχοληθούμε σήμερα εκτενώς.
Δείτε πως μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά για να μπορέσουμε να εξάγουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα.
Εάν το δούμε ιεραρχικά το θέμα θα καταλάβουμε πως οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται την όλη κατάσταση.
Εδώ στον υλικό κόσμο στον κόσμο του θανάτου του σώματος ο τρόπος με τον οποίο έρχονται οι ψυχές στην γη είναι ο παλιός πανάρχαιος τρόπος, μέσα από την σεξουαλική επαφή που με αυτόν τον τρόπο έρχονται , η καλύτερα μεταφέρονται τα όντα στην γη.
ΓΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.
Ο Πλάτωνας είπε πως το σώμα είναι η φυλακή της ψυχής….
Εάν ξεκινήσουμε από αυτήν την βασική προϋπόθεση τότε απλουστεύονται οι δικές μας ενέργειες για να εξάγουμε και τα κατάλληλα αποτελέσματα….
Η δυαδικότητα της ψυχής και του σώματος συμπεραίνεται εύκολα από τον ορισμό του θανάτου που προτείνει ο Σωκράτης στον Φαίδωνα:
«Μπορεί (ο θάνατος) να είναι κάτι άλλο από το χωρισμό της ψυχής από το σώμα;»
Όχι γιατί αυτό ακριβώς σημάνει ότι έχεις πεθάνει:
Το σώμα, αφού χωρισθεί από την ψυχή, καταλήγει να παραμένει μόνο του και να θάβεται στην γη.
Ενώ από την άλλη πλευρά, την στιγμή που η ψυχή χωρισθεί από το σώμα και αφού έχει πράξει σωστά, και έχει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ενώνεται με το Πνεύμα της, όχι το συλλογικό, μα το δικό της.
«Μπορεί ο θάνατος να είναι κάτι άλλο από αυτό;»
Η ψυχή και το σώμα δεν είναι μόνο δύο διαφορετικές και διακριτές ουσίες, ικανές ως τέτοιες να υπάρχουν η καθεμιά χωριστά από την άλλη, είναι επίσης αντίθετες η μία με την άλλη, για να μην πούμε ανταγωνίστριες.
Και ο ανταγωνισμός τους εκδηλώνεται διττώς, και από την άποψη της γνώσης και από την άποψη της δράσης, διότι η ψυχή είναι συγχρόνως η αρχή της νόησης και της βούλησης.
Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
Όταν βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά, θα δούμε, η καλύτερα , θα δείτε πως μπορούμε να πάρουμε απαντήσεις σε τόσα ερωτήματα που μέχρι σήμερα είχαν μείνει αναπάντητα.
Εάν θα θέλαμε να δούμε το θέμα φιλοσοφικά, είναι πολύ σίγουρο πως θα πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία και από εκεί θα πάρουμε πολλές απαντήσεις στα ερωτήματά μας.
Βλέπουμε πως μεγάλες οντότητες, που ήρθαν εδώ στην γη ως Μεγάλοι Διδάσκαλοι, κόλλησαν σε τρία θέματα που σε γενικές γραμμές ήταν ίδια για όλους τους Διδασκάλους.
Φιλαρχία – Ταπεινότητα
Φιλαργυρία – Φτωχοί
Φιληδονία – Αποχή από το σεξ.
Ας δούμε το θέμα που μας απασχολεί σήμερα εις βάθος, για να μπορέσουμε να εξάγουμε και τα καλύτερα συμπεράσματα.
Θα μπορούσα να παραθέσω πλείστα όσα παραδείγματα για να τελειώσω το θέμα γρήγορα, όμως δεν θα ήθελα να ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο γιατί δεν το έκανα ποτέ στην «ας πούμε ζωή μου στην γη».
Πάμε να δούμε τώρα πως θα προσεγγίσουμε το θέμα μας.
Θα ήθελα να δούμε μαζι πως λειτουργεί ή όλη κατάσταση στην κοινωνία μας σήμερα.
Όταν στον χώρο της μόδας , στον χώρο της τηλεόρασης, αλλά ακόμη και στον χώρο της επιχειρηματικότητας, βλέπουμε πως το χρήμα ορίζει τις ζωές των ανθρώπων, τότε δεν θα μου χρειαστεί και πολύ χρόνος για να αποδείξω, πως ανάμεσα στο χρήμα και στο σεξ υπάρχουν βαθιές σχέσεις που ήταν και είναι μέχρι σήμερα ζωντανές.
Εάν τώρα δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σας λέω τότε θα πρέπει να ανατρέξω ακόμη και στις Ελληνικές ταινίες για να αναφέρω ένα παράδειγμα από τα πολλά που υπήρξαν και υπάρχουν ακόμη και σήμερα στην ζωή μας.
Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα? Έλεγε ο Κώστας Βουτσάς στην Ελληνική ταινία, για να μπορέσει να προσεγγίσει την όμορφη ξανθιά ανιψιά της Ρένας Βλαχοπούλου, Ζωή Λάσκαρη.
Θα μπορούσα να μιλάω μέχρι αύριο για αυτό το θέμα μόνο που αυτό που θα ήθελα να κάνω τώρα είναι να δώσω την φιλοσοφική μα και Πνευματική διάσταση του θέματος και να κλείσω εδώ.
Εάν μπορέσουμε να καταλάβουμε το βάθος αυτής της ιστορίας θα πάρουμε και τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε για να δούμε την ζωή μας διαφορετικά. Ο Μ. Αλέξανδρος σε διάλογο που είχε, με τον καλό του φίλο και στρατηγό Κλείτο, μάλωσαν για την σχέση που είχε ο Μ. Αλέξανδρος με την Ρωξάνη στα βάθη της Ινδίας εκεί στην Τάκλα Μακάν.
- Είπε συγκεκριμένα πως εμείς αφήσαμε τις οικογένειές μας και τις γυναίκες μας πίσω με μωρά στην κοιλιά για να σε ακολουθήσουμε στο όραμά που είχες για να μεγαλώσεις την Μακεδονία, και εσύ τώρα μας πουλάς στην ουσία για τα μάτια μιας ξένης?
Με το χρήμα μπορείς να αποκτήσεις όσες απολαύσεις θέλεις, γιατί το χρήμα παράγει εξουσία.
Η εξουσία από την άλλη πλευρά δημιουργεί τις συνθήκες για να υποτάξεις ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα, και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς ανισότητες που και αυτές προέρχονται από εκείνα τα όντα που διαθέτουν στο d.n.a τους την ασθένεια της Φιλαρχίας.
Θα κάνω και μια τελευταία προσπάθεια, για να δώσω και μια τελευταία πινελιά στο όλο θέμα, μιάς και δεν είναι και πολύ δύσκολο να βγάλουμε τα καλύτερα και τα μεγαλύτερα συμπεράσματα, πάνω στο θέμα που μας απασχόλησε σήμερα.
Είναι απολύτως σίγουρό πάντως, πως άλλο είναι το θέμα του Θείου Έρωτα, άλλο είναι το θέμα του σεξ, που παράγει εξουσιαστικές σχέσεις , και άλλο είναι το θέμα που απλώνονται έως το χρήμα, και την εξουσία αυτή καθαυτή.
Τώρα εάν δεν καταλάβατε τι είπα μπορείτε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας στο email : pierianews@gmail.com
Άκης Ρούσσος
Δημοσιογράφος – Ερευνητής