MENOY

ΗΡΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΗΡΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 23510 24440

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ Ο ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

 


Τίποτε δεν μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη από την αρχική μου,  που λέει πως ο άνθρωπος είναι το κατώτατο πλάσμα  στην βαθμίδα της εξέλιξης των όντων.

 Αυτό που με φέρνει πιο κοντά σε ότι λέω είναι ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η υφήλιος μετά το κλείσιμο της Στύγας.

Το φάσμα της εξέλιξης του ανθρώπου όπως μας λένε τα τελευταία χρόνια και οι επιστήμονες, είναι πολύ πιο μεγάλο από τις 3 διαστάσεις που εμείς αντιλαμβανόμαστε στον τρισδιάστατο υλικό κόσμο.

Σε πρώτη φάση αυτό που γνωρίζουμε σήμερα είναι πως οι ορατές διαστάσεις είναι τρεις, υπάρχει και η Τέταρτη που εμείς δεν γνωρίζουμε απλώς αντιλαμβανόμαστε, όμως υπάρχουν και άλλες Οκτώ διαστάσεις,  που είναι έξω από τις δικές μας αντιληπτικές ικανότητες και δυνατότητες.

 Εάν ξεκινήσουμε από αυτό που είπαμε πιο πάνω,  και το πάρουμε ως δεδομένο,  θα πούμε πως  είναι ένα δεδομένο που το πήραμε από ερευνητικές πηγές, και με αυτήν την δεδομένη κατάσταση,  μπορούμε να αναπτύξουμε το θέμα μας σήμερα από μια ηχηρή και ισχυρή βάση.   

 Έχουμε μιλήσει πολλές φορές πάνω σε κείμενα για το κλείσιμο της Στύγας και πως ο Θεός έκλεισε τις πόρτες του Πνευματικού Κόσμου, στους αποστάτες που ήθελαν να βρωμίσουν ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ και πως όλοι εκείνοι που είχαν αυτές τις διαθέσεις βγήκαν έξω από την  ΕΝΙΑΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ φτιάχνοντας έτσι τον υλικό ορατό κόσμο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή….

  

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ

 Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα από την αρχή και να πούμε πως σήμερα θα ασχοληθούμε με τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου και όχι με όλες τις λειτουργίες του μέσα στον υλικό κόσμο.

Αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με το θέμα αυτό σήμερα,  είναι κάτι πολύ απλό και καθημερινό που τα τελευταία χρόνια απασχολεί τις κοινωνίες μας, και θα έλεγα πως δεν του έχουμε δώσει μεγάλη σημασία, η εάν το πούμε διαφορετικά δεν του έχουμε δώσει την υπέρτατη προσοχή μας, κάτι που με προβλημάτισε πολύ και για αυτόν τον λόγο θα ασχοληθούμε σήμερα εκτενώς.

Δείτε πως μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά για να μπορέσουμε να εξάγουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα.

 Εάν το δούμε ιεραρχικά το θέμα θα καταλάβουμε πως οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται την όλη κατάσταση.

 Εδώ στον υλικό κόσμο στον κόσμο του θανάτου του σώματος ο τρόπος με τον οποίο έρχονται οι ψυχές στην γη είναι ο παλιός πανάρχαιος τρόπος, μέσα από την σεξουαλική επαφή που με αυτόν τον τρόπο έρχονται , η καλύτερα μεταφέρονται τα όντα στην γη.

 

 

ΓΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.

Ο Πλάτωνας είπε πως το σώμα είναι η φυλακή της ψυχής….

Εάν ξεκινήσουμε από αυτήν την βασική προϋπόθεση τότε απλουστεύονται οι δικές μας ενέργειες για να εξάγουμε και τα κατάλληλα αποτελέσματα….

Η δυαδικότητα της ψυχής και του σώματος συμπεραίνεται εύκολα από τον ορισμό του θανάτου που προτείνει ο Σωκράτης στον Φαίδωνα:

 

«Μπορεί (ο θάνατος) να είναι κάτι άλλο από το χωρισμό της ψυχής από το σώμα;»

 

Όχι γιατί αυτό ακριβώς σημάνει ότι  έχεις πεθάνει:

 

 Το σώμα, αφού χωρισθεί από την ψυχή, καταλήγει να παραμένει μόνο του και να θάβεται στην γη.

 

 Ενώ από την άλλη πλευρά, την  στιγμή που  η ψυχή χωρισθεί από το σώμα και αφού έχει πράξει  σωστά,  και έχει  τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ενώνεται με το Πνεύμα της, όχι το συλλογικό, μα το δικό της.

 

 «Μπορεί ο θάνατος να είναι κάτι άλλο από αυτό;»

 

Η ψυχή και το σώμα δεν είναι μόνο δύο διαφορετικές και διακριτές ουσίες, ικανές ως τέτοιες να υπάρχουν η καθεμιά χωριστά από την άλλη, είναι επίσης αντίθετες η μία με την άλλη, για να μην πούμε ανταγωνίστριες.

 

Και ο ανταγωνισμός τους εκδηλώνεται διττώς, και από την άποψη της γνώσης και από την άποψη της δράσης, διότι η ψυχή είναι συγχρόνως η αρχή της νόησης και της βούλησης.

Η ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

 

Όταν βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά,  θα δούμε,  η καλύτερα , θα δείτε πως μπορούμε να πάρουμε απαντήσεις σε τόσα ερωτήματα που μέχρι σήμερα είχαν μείνει αναπάντητα.

  

 Εάν θα θέλαμε να  δούμε το θέμα φιλοσοφικά, είναι πολύ σίγουρο πως θα πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία και από εκεί θα πάρουμε πολλές απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

 Βλέπουμε πως μεγάλες οντότητες,  που ήρθαν εδώ  στην γη ως Μεγάλοι Διδάσκαλοι,  κόλλησαν σε τρία θέματα που σε γενικές γραμμές ήταν ίδια για όλους τους Διδασκάλους.

Φιλαρχία – Ταπεινότητα

Φιλαργυρία – Φτωχοί  

Φιληδονία – Αποχή από το σεξ.

 Ας δούμε το θέμα που μας απασχολεί σήμερα εις βάθος,  για να μπορέσουμε να εξάγουμε και τα καλύτερα συμπεράσματα.

Θα μπορούσα να παραθέσω πλείστα όσα παραδείγματα για να τελειώσω το θέμα γρήγορα, όμως δεν θα ήθελα να ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο γιατί δεν το έκανα ποτέ στην «ας πούμε ζωή μου στην γη».

Πάμε να δούμε τώρα πως θα προσεγγίσουμε το θέμα μας.

Θα ήθελα να δούμε μαζι  πως λειτουργεί ή όλη κατάσταση στην κοινωνία μας σήμερα.

Όταν στον χώρο της μόδας , στον χώρο  της τηλεόρασης, αλλά ακόμη και στον χώρο της επιχειρηματικότητας, βλέπουμε πως το χρήμα ορίζει τις ζωές των ανθρώπων,  τότε δεν θα μου χρειαστεί και πολύ χρόνος για να αποδείξω,  πως ανάμεσα στο χρήμα και στο σεξ υπάρχουν βαθιές  σχέσεις που ήταν και είναι  μέχρι σήμερα ζωντανές.

 Εάν τώρα  δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σας λέω  τότε θα πρέπει να ανατρέξω ακόμη και στις Ελληνικές ταινίες για να αναφέρω ένα παράδειγμα από τα πολλά που υπήρξαν και υπάρχουν ακόμη και σήμερα στην ζωή μας.

 Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα?  Έλεγε ο Κώστας Βουτσάς στην Ελληνική ταινία, για να μπορέσει να προσεγγίσει την όμορφη ξανθιά ανιψιά της Ρένας Βλαχοπούλου, Ζωή Λάσκαρη.

Θα μπορούσα να μιλάω μέχρι αύριο για αυτό το θέμα μόνο που αυτό που θα ήθελα να κάνω τώρα είναι να δώσω την φιλοσοφική μα και Πνευματική διάσταση του θέματος και να κλείσω εδώ.

 Εάν μπορέσουμε να καταλάβουμε το βάθος αυτής της ιστορίας θα πάρουμε και τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε για να δούμε την ζωή μας διαφορετικά.  Ο Μ. Αλέξανδρος σε διάλογο που είχε, με τον καλό του φίλο και στρατηγό Κλείτο,  μάλωσαν για την σχέση που είχε ο Μ. Αλέξανδρος με την Ρωξάνη στα βάθη της Ινδίας εκεί στην Τάκλα Μακάν.

-         Είπε συγκεκριμένα πως  εμείς αφήσαμε τις οικογένειές μας και τις γυναίκες μας πίσω με μωρά στην κοιλιά για να σε ακολουθήσουμε στο όραμά  που είχες για να μεγαλώσεις την Μακεδονία, και εσύ τώρα μας πουλάς στην ουσία για τα μάτια μιας ξένης?  

 

Με το χρήμα μπορείς να αποκτήσεις όσες απολαύσεις θέλεις, γιατί το χρήμα παράγει εξουσία.

Η εξουσία από την άλλη πλευρά δημιουργεί τις συνθήκες για να υποτάξεις ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα, και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς ανισότητες που και αυτές προέρχονται από εκείνα τα όντα που διαθέτουν στο d.n.a τους την ασθένεια της Φιλαρχίας.

 Θα κάνω και μια τελευταία προσπάθεια,  για να δώσω και μια τελευταία πινελιά στο όλο θέμα,  μιάς και δεν είναι και πολύ δύσκολο να βγάλουμε τα καλύτερα και τα μεγαλύτερα συμπεράσματα,  πάνω στο θέμα που μας απασχόλησε σήμερα.

Είναι απολύτως σίγουρό πάντως,  πως άλλο είναι το θέμα του Θείου Έρωτα, άλλο είναι  το θέμα του σεξ,  που παράγει εξουσιαστικές σχέσεις ,  και άλλο είναι το θέμα που απλώνονται έως  το χρήμα, και την εξουσία αυτή καθαυτή.

 Τώρα εάν δεν καταλάβατε τι είπα μπορείτε να στέλνετε τις ερωτήσεις σας στο email : pierianews@gmail.com

Άκης Ρούσσος

Δημοσιογράφος – Ερευνητής

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Ποιά ειναι η Εχινάκια και πως βοηθάει σε διάφορα συμπτώματα.

 

Ποιές είναι οι χρήσης του βοτάνου?
Xρησιμοποιείται παραδοσιακά ως ανοσοδιεγερτικό και αντιφλεγμονώδες.
Η Echinacea έχει αποδειχθεί ότι έχει αντισηπτικές και αντιιικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία

 

Πότε μπορείς να λαμβάνεις εχινάκια?
Σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ενδείξεις:

  • Ιογενείς μολύνσεις (κρυολόγημα, γρίπη, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης]
  • Μικροβιακές μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (ωτίτιδα, αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα) καταρροϊκές καταστάσεις της μύτης και των παραρινικών κόλπων
  • Μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος
  • Μολύνσεις του δέρματος
  • Μυκητιάσεις (άφθες, δερματομυκητιάσεις, καντιντίαση)

 

Ποιά είναι τα οφέλη της λήψης του βοτάνου?
Η Echinacea χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, την επούλωση των πληγών, την υγεία του δέρματος, τη διέγερση της ανοσοποιητικής απόκρισης και ως αντισηπτικό. 

 

Ποια αναλυτικά η εχινάκια βοηθάει:


Κρυολογήματα και Γρίπη
Η Echinacea αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη θεραπεία στις ΗΠΑ για τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Μελέτες ελέγχου έχουν δείξει την αποτελεσματικότητά της στην επιτάχυνση της ανάρρωσης από κρυολογήματα ή γρίπη. Η Echinacea βοηθά επίσης σε σημαντικό βαθμό στη μείωση των συμπτωμάτων των κρυολογημάτων και της γρίπης. Ακόμη, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ενός κρυολογήματος που μόλις ξεκινά. Παρόλα αυτά, δεν συνιστάται η χρήση της για μακροχρόνια πρόληψη των κρυολογημάτων. 

 

Διεγερτικό του Ανοσοποιητικού Συστήματος
Έχει αποδειχθεί ότι η Echinacea διεγείρει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων και τις εκκρίσεις τους σε παράγοντα νέκρωσης όγκων (ΤΝF), που προκαλεί την καταστροφή των κυττάρων και των μικροβίων. Τα πολυσακχαριδικά και πολυακετυλενιακά κλάσματα του βοτάνου διεγείρουν την παραγωγή Β λεμφοκυττάρων (τύπος λευκών αιμοσφαιρίων). Παρόλα αυτά, απαιτούνται περαιτέρω επιστημονικές μελέτες για να αποδειχθούν οι ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες της Echinacea. 

 

Αντιιικό 
Τα εκχυλίσματα της Echinacea έχουν επιδοκιμαστεί για τις δραστικές αντιιικές τους ιδιότητες. Έχει αποδειχθεί ότι τα εκχυλίσματα αυτού του βοτάνου αυξάνουν την αντίσταση στη γρίπη, τον έρπη και τους ιούς της ανεμοβλογιάς. Αυτές οι ιδιότητες θεωρείται ότι οφείλονται στη σύνδεση κάποιων παραγόντων του βοτάνου με υποδοχείς υδατανθράκων που βρίσκονται στα Τ λεμφοκύτταρα (λευκά αιμοσφαίρια), γεγονός που οδηγεί στην ενεργοποίησή τους. 

 

Αντιβακτηριακό 
Η Echinacea δρα κατά του Staphylococcus aureus (χρυσίζων σταφυλόκοκκος, προκαλεί δερματικές λοιμώξεις και καλόγερους-δοθιήνες) και του Proteus mirabilis (υπεύθυνο για ουρολοιμώξεις). 

 

Αντισπασμωδικό
Οι σπασμοί που οφείλονται σε μη φυσιολογικά υψηλά επίπεδα ακετυλοχολίνης (χημική ουσία που εμπλέκεται στη λειτουργία του νευρικού συστήματος) έχει αποδειχθεί ότι ελέγχονται σε κάποιο βαθμό με τη χρήση της Echinacea. 

 

Επούλωση Πληγών
Το υαλουρονικό οξύ διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό κολλαγόνου και συνδετικού ιστού. Το πολυσακχαριδικό εκχύλισμα της Echinacea έχει αποδειχθεί πως βοηθά στο σχηματισμό ενός σταθερού συμπλέγματος που περιλαμβάνει υαλουρονικό οξύ. 

 

Λοιμώξεις της Ουροδόχου Κύστης 
Η Echinacea ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ερεθισμένης ουροδόχου κύστης και των βακτηριακών λοιμώξεων αυτής.

 


Τι πρέπει να προσέχουμε κατα την λήψη του βοτάνου?

  • Η συνεχής κατανάλωση της μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα στο ανοσοποιητικό συστημά μας, καθώς η συνεχής διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος τελικά το εξαντλεί και το αποδυναμώνει. 
  • Μπορεί να έχεις αλλεργία στο φυτό. 
  • Μπορεί να προκαλέσει υπέρμετρη σιαλόρροια και έντονο κάψιμο όταν έρχονται σε επαφή με τα χείλη ή τη γλώσσα. 
  • Έγκυες και γυναίκες σε θηλασμό θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν ειδικό γιατρό πριν χρησιμοποιήσουν την Echinacea, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για την ασφάλεια της λήψης της στις παραπάνω περιπτώσεις. 

 

Αλληλεπιδράσεις και αντενδείξεις

  • Η Echinacea δεν θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με ανοσοκαταστολείς, καθώς ενδέχεται να αλληλεπιδράσει με την εν λόγω φαρμακευτική αγωγή.
  • Άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα δεν πρέπει να λαμβάνουν εχινάκια.


Ψητοπωελείο Πλατεία - Άγιος Σπυρίδωνας - Πιερία - 23510 55242


 https://www.facebook.com/PLATIAOPOSPALIA/

150 Χιουμοριστικές Διαφημίσεις Νon Stop (Video).


 

Ελένη Καρτσιώτη Beauty Cooking - Λιτόχωρο Πιερίας - Τηλέφωνο : 23520 22393


 

Αίγινα: Μαθητές έκαναν παρέλαση χωρίς μάσκες, κανονικά παρά την απαγόρευση. (Video)


 



  Παρέλαση έκαναν μαθητές στην Αίγινα παρά την απαγόρευση:

 Παρέλαση στην Αίγινα: Μαθητές στην Αίγινα έγραψαν ιστορία. Οι ίδιοι παρέκαμψαν τις οδηγίες που απαγόρευαν τις παρελάσεις. Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, οι περισσότεροι που έλαβαν μέρος στη συγκεκριμένη παρέλαση, έκαναν χωρίς μάσκες και χωρίς να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας. Από εκεί μαι πέρα, οι εικόνες από την Αίγινα προκαλούν συζητήσεις και προβληματισμό. Η 28η Οκτωβρίου γιορτάστηκε όπως παλιά. Σαν να μην υπάρχει κορονοϊός…

 

Τι αναφέρει το τοπικό ρεπορτάζ:

Στη χώρα δεν γίνονται φέτος μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις λόγω κορονοϊού αλλά στην Αίγινα, έγινε και μάλιστα θύμιζε κάτι από τα παλιά. Με τη μπάντα να προηγείται και να ακολουθούν οι σημαιοφόροι. Αυτή τη φορά έκαναν παρέλαση και πολλοί από τους γονείς των μαθητών μαζί με ιερείς του νησιού και δασκάλους σχολείων. Στην ουρά της παρέλασης διακρίνονται αστυνομικοί, οι οποίοι συζητούν και παρακολουθούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

 

Οι εικόνες του newsit.gr, είναι αποκαλυπτικές. Στην καρδιά της Αίγινας, τα μέτρα για την έξαρση της πανδημίας πήγαν περίπατο. Με βηματισμό έκαναν την εμφάνισή τους, τα μέλη της μπάντας και ακολούθησαν οι σημαιοφόροι σχολείων. Μάσκα δεν φοράει κανείς, εκτός από τους αστυνομικούς που ακολουθούν με αργό και σταθερό βήμα. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο καταγράφει τα πάντα με τα κινητά του τηλέφωνα…

Ακολουθεί το βίντεο από την παρέλαση στην Αίγινα:

 


 

 


 

Η κυρία Ντίνα Τσουκαλά τα είπε πολύ καλά στο MEGA αλλά δεν βρέθηκε χρόνος να ολοκληρώσει την σκέψη της...(VIDEO)..


Σε μιά προσπάθεια που έκανε ο δημοσιογράφος να κρατήσει τα προσχήματα,  και να επιτρέψει στην κυρία Ντίνα Τσουκαλά από τις Σέρρες να μιλήσει φυσιολογικά, έχασε τον έλεγχο , ξέφυγε από την ηρεμία του διαλόγου και είπε τους κατοίκους των Σερρών ανεγκέφαλους... Τα συμπεράσματα δικά σας...

Πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) Οκτωβρίου 2020.


 

Η πληρωμή μηνός Οκτωβρίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Σεπτεμβρίου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Οκτωβρίου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 τις βραδυνές ώρες, οπότε θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ

Συγκεκριμένα:

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών

 

N.E.S.A.R.A. O αόρατος παγκόσμιος πόλεμος του 21ου αιώνα.


 

Ένα άγνωστο παρασκήνιο, φοβερό και τρομερό, παίζεται αυτή την ώρα με επίκεντρο τις ΗΠΑ. Το παρασκήνιο αυτό, αν και κρίνει εν πολλοίς την πορεία του κόσμου, είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτο και με πολλές πτυχές να το απαρτίζουν. Στην ουσία πρόκειται για έναν νέου τύπου -αόρατο- παγκόσμιο πόλεμο, όπου κάθε είδος συμφερόντων (πολιτικά, οικονομικά, ακόμη και θρησκευτικά κτλ.) εμπλέκονται. Καρδιά αυτού του παρασκηνίου είναι ο περίφημος «νόμος N.E.S.A.R.A.», από το αγγλικό ακρωνύμιο των λέξεων National Economic Security and Recovery Act: Πράξη Εθνικής Οικονομικής Ασφάλειας και Ανόρθωσης…

Ως μια εισαγωγή στο θέμα της N.E.S.A.R.A. (κακώς στα ελληνικά αποδόθηκε από κάποιους ως «Γκεσάρα»), ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο πρόσφατο παρελθόν… Τον Νοέμβριο του 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ θριάμβευσε στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, νικώντας το σύστημα Σόρος-Κλίντον-Ομπάμα. Μέχρι την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου 2017, σημεία και τέρατα συνέβησαν στην Αμερική, και όχι μόνο. Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία ένας εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας αμφισβητήθηκε από το σύστημα των προκατόχων του, οι οποίοι προέβησαν ακόμη και σε διαδηλώσεις για να μην αναλάβει ο Τραμπ την προεδρία των ΗΠΑ! Υπήρξε ακόμη και η σκέψη ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, να μην του παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου…

Την ίδια περίοδο, Ρώσοι διπλωμάτες έπεσαν δολοφονημένοι από ένα μακρύ «αόρατο χέρι» σε διάφορα σημεία της υφηλίου. Στόχος της προβοκάτσιας: να χαλάσουν οι άριστες σχέσεις Τραμπ-Πούτιν, που είχαν διαμορφωθεί προηγουμένως με σκοπό μια συμφωνία «νέας Γιάλτας», η οποία θα καταργούσε τη «Νέα Παγκόσμια Τάξη». Η οργάνωση του Σόρος «Ανοιχτή Κοινωνία» έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να δυσκολεύσει το έργο του Τραμπ στην προεδρία, χρησιμοποιώντας το «βαθύ κράτος» της CIA και των δικαστικών. Όμως ο Τραμπ ανέλαβε τελικά την προεδρία της υπερατλαντικής δύναμης.

Με το που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ ο μεγιστάνας, άρχισε να εφαρμόζει το σχέδιό του, ώστε να γίνει η Αμερική «Great again» («Μεγάλη ξανά»), όπως ήταν το κεντρικό του προεκλογικό σύνθημα. Τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες έκλεισαν, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αναπροσαρμόστηκε από φιλοϊσλαμιστική σε φιλοσιωνιστική, ενώ καταργήθηκε η κρυπτοκομμουνιστική νομοθεσία των Δημοκρατικών (π.χ. το ασφαλιστικό σύστημα «Obama-Care»). Ο μεγάλος στόχος του Τραμπ όμως υπήρξε εξαρχής ένας: η ενεργοποίηση της N.E.S.A.R.A., της νομοθετικής πράξης που αλλάζει τη μορφή του κόσμου μας.

Η N.E.S.A.R.A. είχε δημιουργηθεί τη δεκαετία του 1990 από τον δρ. Χάρβεϊ Φράνσις Μπάρναρντ, ως ένα εναλλακτικό -και πιο ανθρώπινο- πολιτικο-οικονομικό σύστημα για τις ΗΠΑ και τον κόσμο (με δεδομένο ότι μετά τη λήξη του Ψυχρού πολέμου η Ουάσιγκτον παρέμεινε η μόνη πλανητική υπερδύναμη). Φυσικά, στο σχέδιό του αντέδρασαν οι υπέρμαχοι της «Νέας Παγκόσμιας Τάξης», οι οποίοι επιθυμούσαν σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα, με κοινωνικό δαρβινισμό και μαλθουσιανισμό («το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό» και μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού στα 2 δις το πολύ). Εν τέλει, ύστερα από μακρές διαδικασίες, ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναγκάστηκε να υπογράψει την Πράξη, η οποία προέβλεπε ο νόμος να τεθεί σε ισχύ… την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου του 2001!

Είναι βέβαια γνωστό τι συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, που αποκλήθηκε ως «η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο». Οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο έδωσαν την αφορμή στον νέο ήδη πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεώτερο να αναστείλει την εφαρμογή της N.E.S.A.R.A., που έκτοτε παραμένει στο «ψυγείο». Πρόκειται για σύμπτωση, άραγε; Όπως και να έχουν τα πράγματα, είναι γεγονός ότι οι επιθέσεις της ισλαμιστικής Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν στα πιο κομβικά σημεία των ΗΠΑ ανέβαλλαν επ’ αορίστω μία ειρηνική ανατροπή της πλανηταρχίας που επιβλήθηκε στη μεταψυχροπολεμική εποχή.

Ποιο είναι το επίκεντρο της N.E.S.A.R.A. και γιατί πονάει τόσο πολύ τους θιασώτες της Νέας Παγκόσμιας Τάξης η επιβολή της; Είναι, βέβαια, η προβλεπόμενη από τον νόμο αυτό κατάργηση της Federal Reserve, δηλαδή της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Της τράπεζας που κόβει χρήμα. Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί πράγματι με επανάσταση, από τη στιγμή που επιτρέπει τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας από τον ίδιο τον Πρόεδρο (σημ.: η Federal Reserve είναι ιδιωτικών συμφερόντων και δεν ανήκει στο αμερικανικό Δημόσιο!), ενώ προϋποθέτει και την κατασκευή ενός νέου δολαρίου, που θα έχει αντίκρισμα σε χρυσό. Είναι φανερό από τα παραπάνω, ότι ολόκληρο το «παλιό» σύστημα των ΗΠΑ -και, κατ’ επέκταση, του κόσμου- καταρρέει με πάταγο και εγκαθίσταται ένα νέο status quo στον πλανήτη.

Αυτό ακριβώς είναι που επιθυμεί να θέσει σε εφαρμογή ο Τραμπ, αυτό που οι προηγούμενοι πρόεδροι των ΗΠΑ αρνήθηκαν να κάνουν. Μία «χρυσή εποχή της Γης», όπως έχει χαρακτηριστεί η νέα κατάσταση, όπου ο άνθρωπος έπεται να απελευθερωθεί από τα δεσμά της διεθνούς τοκογλυφικής αράχνης και θα μπορεί να έχει αμεσότερη πρόσβαση στα αγαθά που παράγει ο πλανήτης. Η υστερία της καταστροφολογίας του τύπου «υπερθέρμανση του πλανήτη» πάει έτσι περίπατο, αφού γίνεται πια κατανοητό ότι με την ενεργοποίηση των μεγάλων οικονομικών projects (όπως της άντλησης των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου) η ανθρωπότητα δεν χρειάζεται να ελαττωθεί πληθυσμιακά στο ένα τρίτο μέσω θερμοπυρηνικού ολοκαυτώματος και βάσει «αποκαλυπτικών» σχεδιασμών. Με την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Γαίας και μία πιο δίκαιη ανακατανομή του πλούτου η ζωή θα είναι ποιοτικότερη, αλλά και μεγαλύτερη σε διάρκεια για όλους. Τα έθνη-κράτη θα επιβιώσουν και δεν θα θυσιαστούν στον βωμό μιας αφηρημένης «παγκοσμιοποίησης» και, ουσιαστικά, μιγαδοποίησης του ανθρώπινου είδους.

Συμπέρασμα: τα παραπάνω συνιστούν μία πλήρη ανατροπή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η απελευθέρωση του χρήματος, που προωθεί ο «νόμος N.E.S.A.R.A.», αποτελεί για τη διεθνή τοκογλυφία έναν απίστευτο εφιάλτη. Η κατάργηση του λογιστικού (εικονικού) χρήματος, μέσω της αντιστοιχίας νέου δολαρίου-χρυσού, αλλά και το σχέδιο «όλα σε ένα» για τα δάνεια -όπου η αρχή «όλα τα δάνεια σε έναν πιστωτή» μετατρέπεται σε «όλοι οι πιστωτές σε μία τράπεζα»-, μεταμορφώνουν ριζικά την παγκόσμια οικονομία. Η πλανητική ελίτ, αυτή η καθεστηκυία τάξη που ορίζει τις ζωές μας, είναι βαθιά προβληματισμένη από τις κινήσεις του Τραμπ. Και ουδείς, φυσικά, είναι σε θέση να προβλέψει με ασφάλεια σε τι είδους ενέργειες (αντίποινα) θα προβεί κατά του Αμερικανού προέδρου. Ο μυστικός πόλεμος συνεχίζεται και οξύνεται επικίνδυνα, και όλο και πιο γρήγορα.

 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο «ΝΟΜΟΣ N.E.S.A.R.A

 

Δεκαεννέα διατάξεις περιλαμβάνει η περίφημη N.E.S.A.R.A., οι οποίες συμπυκνωμένα είναι οι εξής:

  1. Κατάργηση του φόρου εισοδήματος, 2. Μηδενισμός όλων των χρεών από πιστωτικές κάρτες, 3. Κλείσιμο της εφορίας των ΗΠΑ και μεταφορά της ως υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών, 4. Επιβολή φόρου 14% σε κάθε νέο προϊόν (τα παλιά εξαιρούνται), 5. Αύξηση των παροχών στους συνταξιούχους, 6. Κατάργηση του Ναυτικού Δικαίου (με το οποίο οι ΗΠΑ μπορούν να τεθούν αυτομάτως σε εμπόλεμη κατάσταση) και επαναφορά του Αστικού Δικαίου, 7. Ενεργοποίηση του Amendment 13 («Τροποποίηση 13»), που απαγορεύει τους τίτλους ευγενείας στις ΗΠΑ, 8. Άμεση διεξαγωγή εκλογών εντός 120 ημερών, με παραίτηση του Προέδρου, της Βουλής και της Γερουσίας, από τη στιγμή που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται «μεταβατικός» (στην πραγματικότητα η λήψη αποφάσεων γίνεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων), 9. Έλεγχος της εκλογικής διαδικασίας από ανώτατους δικαστές, 10. Δημιουργία νέου υπουργείου οικονομικών και νέου νομίσματος βάσει της ισοτιμίας χρυσού ή άλλων πολύτιμων μετάλλων, 11. Απαγόρευση να χρησιμοποιούνται τα πιστοποιητικά γεννήσεως ως χρηματοοικονομικά παράγωγα, 12. Κλείσιμο της περιβόητης Federal Reserve (κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ) με κήρυξη πτώχευσής της, 13. Δημιουργία νέας κεντρικής τράπεζας υπό τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών ως ορίζει το αρχικό Σύνταγμα των ΗΠΑ, 14. Επαναφορά της μυστικότητας των ιδιωτικών καταθέσεων, 15. Επαναφορά της συνταγματικής νομιμότητας με κατάργηση του Αγγλικού Δικαίου, 16. Απαγόρευση άσκησης επιθετικής πολιτικής και οποιασδήποτε πολεμικής αναμέτρησης με οποιοδήποτε κράτος σε όλο τον κόσμο, 17. Επιβολή ειρήνης σε όλα τα έθνη, 18. Αυτόματη πίστωση από το παγκόσμιο καταπίστευμα των χρημάτων που είναι απαραίτητα για να έρθει το βιοτικό επίπεδο της ανθρωπότητας σε σταθερό σημείο, 19. Ενεργοποίηση πατέντων νέων τεχνολογιών (π.χ. ελεύθερη ενέργεια), που σήμερα είναι κρυμμένες και απελευθερώνουν το ανθρώπινο γένος.

Οι Γάλλοι προειδοποιούν Τούρκους & τζιχαντιστές: ''Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει''



Ξεφεύγει ολοκληρωτικά η κατάσταση στην κόντρα Τουρκίας-Γαλλίας, αφού Γάλλοι πολίτες έστειλαν προειδοποιήσεις σε Τζαμί της χώρας, κατά Τούρκων και ακραίων τζιχαντιστών, σε μια ραγδαία επιδείνωση ενός θέματος που όπως φαίνεται υποβόσκει εδώ και χρόνια εντός του ευρωπαϊκού εδάφους.

Αυτό αφορά την δράση ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων στην ΕΕ που επικαλούνται ως δικαιολογία το Ισλάμ, την οποία τώρα θέλει να οικειοποιηθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν.    

Σε ένα τζαμί στη βόρεια Γαλλία είχαμε μια ευθεία προειδοποίηση. Το σημείωμα που ρίχθηκε στο γραμματοκιβώτιο του τζαμιού στην περιοχή της Νορμανδίας, περιείχε απειλές θανάτου και μηνύματα εναντίον όλων των Τούρκων αλλά και των ακραίων ισλαμιστών που έχουν αιματοκυλήσει την Γαλλία εδώ και μερικά χρόνια με απολογισμό 500 νεκρούς περίπου.

Eντολή Μακρόν: ''Να τιμωρηθεί ο Ερντογάν, ώρα για κυρώσεις''

«Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει. Θα σας απομακρύνουμε από τη χώρα μας. Θα δώσετε λόγο για την δολοφονία του Σάμουελ», αναφέρει το σημείωμα, αναφερόμενο στην πρόσφατη δολοφονία του Γάλλου δασκάλου Σάμουελ Πάτι στη γαλλική πρωτεύουσα στις 16 Οκτωβρίου από Τζιχαντιστή ετών 18.

Ο Πάτι ήταν καθηγητής ιστορίας, δίδαξε με την ζωή του την ελευθερία της έκφρασης, επικαλούμενος τις καρικατούρες του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ από την γνωστή σατιρική εφημερίδα και το επακόλουθο λουτρό αίματος από δολοφόνους Τζιχαντιστές.

Σε απάντηση της στυγνής και απάνθρωπης δολοφονίας του καθηγητή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δεσμεύθηκε να προστατεύσει τις κοσμικές αξίες της Γαλλίας από ριζοσπάστες μουσουλμάνους που δρουν στη χώρα, ασκώντας αυτό που ονόμασε ως «ισλαμιστικό αυτονομισμό», ανοίγοντας όμως παράλληλα τους “ασκούς του Αιόλου” σε ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρη την Ε Ε, λόγω της αθρόας μετανάστευσης μουσουλμάνων από το 2014.

Ο Ερντογάν βρίσκοντας την ευκαιρία, οικειοποιείται το περιστατικό στην Γαλλία και ξεκινά νομική επίθεση κατά του Μακρόν.

Η κόντρα Μακρόν-Ερντογάν έχει ανέλθει πλέον σε νέο επίπεδο, με τον Τούρκο πρόεδρο να θέλει να εμφανιστεί ως “προστάτης” όλων των μουσουλμάνων, παίζοντας ένα λίαν επικίνδυνο ρόλο στην όλη αυτή κρίση.

“Λάδι στην φωτιά” έριξε όμως κια το νέο εξώφυλλο της γαλλικής σατυρικής εφημερίδας, με επίκεντρο τον Ερντογάν και τον Μωάμεθ  

Η γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού την Τρίτη έδειχνε στον Τούρκο ηγέτη με το εσώρουχό του κρατώντας ένα ποτό, και σηκώνοντας το φόρεμα μιας γυναίκας που φοράει ισλαμική μαντίλα.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει μια νομική και διπλωματική επίθεση,ως απάντηση κατά της γαλλικής εφημερίδας.

Η διεύθυνση επικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της δημοσίευσης κατά του Ερντογάν στη Γαλλία.

“Οι αρχές στην Άγκυρα έχουν αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης Abdulhamit Gul, ενώ οι Τούρκοι εισαγγελείς αναφέρθηκαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για τα στελέχη της εφημερίδας Τσάρλι Νέμπντο.

Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η γελοιογραφία με τον Ερντογάν δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ελευθερία έκφρασης.


Ο  διευθυντής επικοινωνιών του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, έγραψε στο Twitter την Τρίτη ότι η Άγκυρα καταδικάζει «ν την πιο αηδιαστική προσπάθεια εφημερίδας, αφού πρόκειται για διάδοση πολιτιστικού ρατσισμού και μίσους».

Σύμφωνα με τον Ιμπραήμ Καλίν, τον προεδρικό εκπρόσωπο, το γαλλικό έντυπο έδειξε «τη χυδαιότητα και την ανηθικότητα της δύσης».

Άλλο που δεν ήθελε ο Ερντογάν μετά τα τόσα προβλήματα στο εσωτερικό του, έκανε μπαϊράκι το θέμα και μιλά για δήθεν «αντι-ισλαμική ατζέντα» του Μακρόν, αφού πρώτα τον κατηγόρησε λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρειάζεται ψυχίατρο λόγω του «προβλήματος» του με τους μουσουλμάνους.

Η Γαλλία όμως που αντιμετωπίζει ένα πραγματικά σοβαρό ζήτημα στο εσωτερικό της, ξεκίνησε μια μεγάλη αστυνομική εκστρατεία κατά των ισλαμιστών ριζοσπαστών στη χώρα, οι οποίοι πιθανόν και να ετοιμάζουν και νέα κτυπήματα.

 

 


 

Έρχεται από το βράδυ η κακοκαιρία «Κίρκη» -Πέφτει η θερμοκρασία, θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες.

Τι καιρό θα κάνει σήμερα στη χώρα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για την κακοκαιρία «Κίρκη» η οποία αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα το βράδυ μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από αργά το βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θα συνεχιστεί την Τετάρτη, ανήμερα 28η Οκτωβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας με χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης και στις υπόλοιπες περιοχές.


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΗΔΟΝΙΑ . ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ ΄

 


Δεν θα ήταν παραλογισμός η ακρότητα να μιλήσουμε σήμερα για ένα θέμα με το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ εδώ και δέκα τόσα χρόνια που γράφω στην εφημερίδα.
Ο έρωτας , η διαφορά του από το σεξ, ο συντονισμός στις ανώτερες και ανώτατες βαθμίδες της εξέλιξης του ανθρώπου, και πως όλο αυτό μαζί βοηθά στην ευρύτερη κατανόηση του πως μπορεί η Φιληδονία να είναι ισχυρότερο ένστικτο μετά από την Φιλαργυρία είναι η Φιληδονία.
Μεγάλοι Παγκόσμιοι Διδάσκαλοι, που πέρασαν από την Γαία κόλλησαν σε αυτό ακριβώς το σημείο και έχουμε πλείστα όσα παραδείγματα για να εδραιώσουμε την ερευνά μας πάνω στο σημερινό θέμα.
Το σημερινό μας θέμα μπορεί να είναι τρυφερό, μπορεί όμως και να γίνει, πολύ δυσάρεστο και σκληρό για πολλούς ανθρώπους που διατηρούν φόβους.

H Ρωξάνη:
Το όνομά της, σημαίνει φωτεινή και μικρό αστέρι, ήταν μία πανέμορφη κοπέλα από την Σογδιανή, Σατραπεία βόρεια του Αφγανιστάν στο σημερινό Ουζμπεκιστάν.
Σε όλη αυτήν την ιστορία υπάρχει και ένα σκοτεινό σημείο μαζί με έναν διάλογο που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο συμπέρασμα που θέλουμε να εξάγουμε για την σημερινή μας συζήτηση κα αναζήτηση.
Θα παραθέσω ιστορικά στοιχεία και απόσπασμα από τον συγκεκριμένο διάλογο.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

…. Η «προσκύνησις» όμως προκαλούσε τα ειρωνικά σχόλια των Μακεδόνων και, στην περίπτωση του Καλλισθένη, οδήγησε αργότερα στην καταδίκη του. Εκτός όμως από την υιοθέτηση των «βαρβαρικών» εθίμων, η συμπεριφορά του Μ.Αλεξάνδρου διευκόλυνε φαινόμενα δουλοπρέπειας και κολακείας στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.
Αποτέλεσμα αυτών των κολακειών ήταν η καλλιέργεια της υπερηφάνειας του βασιλιά σε τέτοιο βαθμό που εκείνος χάνει την αίσθηση του μέτρου και ερεθίζεται επικίνδυνα όταν πίστευε ότι υπήρχε ακόμη και η παραμικρή ασυμφωνία με τις απόψεις του.
Το φθινόπωρο του 328 π. Χ., στα Μαράκανδα της Σογδιανής (σημ. Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν), κατά τη διάρκεια ενός νυκτερινού βασιλικού συμποσίου, οι συνδαιτυμόνες επιδόθηκαν σε ανεξέλεγκτη οινοποσία και μέθυσαν. Ορισμένοι αυλικοί του βασιλιά επιδόθηκαν σε τέτοιες κολακείες προς τον Μ. Αλέξανδρο που προκάλεσαν την οργή του, μεθυσμένου επίσης, Κλείτου.
Η οργή του αυτή έγινε ακόμη πιο έντονη όταν κάποιος απήγγειλε ένα ποίημα που διακωμωδούσε την πρόσφατη πανωλεθρία των Μακεδόνων στον Πολυτίμητο ποταμό.
Ο Μ. Αλέξανδρος, μεθυσμένος κι ο ίδιος, χλεύασε τη διαμαρτυρία του Κλείτου, με αποτέλεσμα ο διάλογος μεταξύ τους να εκτραχηλιστεί σε αμοιβαίες προσβολές.
[Σε αυτό το σημείο θα δώσουμε περισσότερα στοιχεία για τον διάλογο αυτό και θα καταλάβετε που θα οδηγηθούν οι σκέψεις μας, αλλά και οι προβληματισμοί μας, που έχουν άμεση συνάφεια με το θέμα που θα ασχοληθούμε σήμερα.]
[Σ, σ … Τίποτε δεν θα μπορούσε να με κάνει να αλλάξω την άποψη που είχα για τον Μ. Αλέξανδρο, παρά αυτά τα λόγια που ακούστηκαν στον συγκεκριμένο διάλογο που νομίζω θα σας προβληματίσουν και εσάς.

Παραθέτω απόσπασμα από τον διάλογο μεταξύ Κλείτου και Μ. Αλεξάνδρου:
…Κλείτος : Όταν ξεκινήσαμε μαζι από την Μακεδονία για την εκστρατεία που ήθελες να κάνεις, στις κοιλιές των γυναικών μας αφήσαμε μωρά που τώρα πηγαίνουν στο γυμνάσιο, εξασκούνται στην εκμάθηση πολεμικών τεχνών και στις αθλοπαιδιές. Σε ακολουθήσαμε πιστά χωρίς να φέρουμε αντιρρήσεις για πολλά θέματα με τα οποία διαφωνούσαμε.
Ήρθαμε μαζι σου εδώ στα πέρατα του κόσμου, φτάσαμε μέχρι τα βάθη της Ινδίας για να διαδώσουμε τα ιδανικά μας και εσύ για αντάλλαγμα ερωτεύεσαι μια βάρβαρη, γεμίζεις με χρυσάφι, και αγνοείς παντελώς τον λόγο για τον οποίο φθάσαμε ως εδώ.
Θα θέλαμε να πάρουμε αυτά που μας αναλογούν ως οικονομικά οφέλη και να γυρίσουμε πίσω στις γυναίκες μας και στην Μακεδονία.
Στο τέλος, ο βασιλιά, αντί για απάντηση άρπαξε τη λόγχη ενός φρουρού και με αυτή σκότωσε τον Κλείτο. Η πράξη του αυτή τον συνέφερε αμέσως και η θλίψη του ήταν τέτοια που για τρεις ημέρες αρνιόταν να φάει και να πιει, σε βαθμό που όλοι φοβήθηκαν μήπως πεθάνει.
Τελικά, θύμα της αλλαγής της συμπεριφοράς του Μ. Αλεξάνδρου έπεσε και ο ίδιος ο Καλλισθένης, επίσημος ιστορικός της εκστρατείας, ανεψιός και μαθητής του Αριστοτέλη.
Ο Πλούταρχος αναφέρει πως, σε συμπόσιο που έλαβε χώρα στα Βάκτρα, το 327 π. Χ., προσπάθησαν αιφνιδιαστικά να επιβάλλουν στους καλεσμένους, μαζί με τον καθιερωμένο ασπασμό φιλίας προς τον βασιλιά, και την «προσκύνησιν».
Ο Καλλισθένης αρνήθηκε να προσκυνήσει και έφυγε από το συμπόσιο. Αργότερα, την ίδια χρονιά, αποκαλύφθηκε συνομωσία των βασιλικών παίδων (εφήβων, γόνων μακεδονικών ευγενών που συνόδευαν τους Μακεδόνες βασιλιάδες στις εκστρατείες τους) με σκοπό τη δολοφονία του βασιλιά, για προσωπικά κίνητρα. Τότε κάποιοι εταίροι υπέδειξαν τον Καλλισθένη ως υποκινητή της συνομωσίας, καθώς είχε την ευθύνη της εκπαίδευσης των βασιλικών παίδων. Παρά τα βασανιστήρια όμως, κανένας από τους παίδες δεν ομολόγησε τη συμμετοχή του Καλλισθένη στη συνομωσία.
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε σε αυτό το σημείο πως η Φιλαργυρία μα κυρίως η Φιληδονία, στο πέρασμα των πολλών χιλιάδων ετών στάθηκε το κύριο εμπόδιο για την ανέλιξη του ανθρώπου σε ανώτερα και ανώτατα πεδία συνειδητότητας.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Τίποτε δεν μπορεί να με αποτρέψει σε αυτό το σημείο, από το να έχω τους δικούς μου προβληματισμούς, και να προχωρήσω ακόμη περισσότερο δηλαδή στο εξάγω τα δικά μου συμπεράσματα, και να προχωρήσω και σε κάποιες σημαντικές παρατηρήσεις.
Βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια, πως το χειρότερο ανασταλτικό για την απεμπλοκή μας από το υλικό πεδίο και τις ζημιές που προκαλεί, είναι η προσκόλλησή μας στις απολαύσεις που δίνουν τα χρήματα και η στροφή μας στις υλικές απολαύσεις που προκαλούνται από την από την Φιλαρχία και την Φιληδονία.

Άκης Ρούσσος
Δημοσιογράφος – Ερευνητής

Tags:

PLASTIKON Αβραμίδης Παναγιώτης Βύρωνος 14, - Κατερίνη - Τηλέφνο - 23510 79848


 

SUPER MARKET PITSIAS - ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ !!!!

  https://pitsias.eu/filladia/

TEAM ALEXIADIS OPEL

TEAM ALEXIADIS OPEL
Τηλέφωνο: 2351035768

ΑΡΩΜΑ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΡΩΜΑ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2351 181881

POULIOS GLASS SYSTEM

POULIOS GLASS SYSTEM
ΤΗΛ : 23510 74240

ΛΕΩΝΙΔΑΣ - ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ - ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ - ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ - ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 23510 29728